Watch Dogs Game Launch
Beta

LEGO Lord of the Rings review

Blockbuster όνομα και πράμα.
by kabamaru
on Δευ, 14/01/2013 - 17:30
Εικόνα kabamaru
Info
PlatformPS3, Xbox 360, Wii, PC, 3DS, DS, PS Vita
Το είδαμε σεPS3
ΠαραγωγήWarner
ΑνάπτυξηTraveller's Tales
ΔιάθεσηZegetron 210-6856000
ΚυκλοφορίαΉδη διαθέσιμο
Ιστοσελίδαhttp://thelordoftherings.lego.com/en-us/Videogame/Default.aspx

Λίγοι είναι αυτοί που θα διαφωνήσουν ότι οι μεταφορές ταινιών σε videogames χαρακτηρίζονται συνήθως από μετριότητα έως και αστοχία. Μάλλον, ισχύει ο κανόνας του “όσο καλύτερη η ταινία, τόσο χειρότερη η μεταφορά της σε παιχνίδι”. Κάτι τέτοιο ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, μέχρι την άφιξη της σειράς LEGO.

Με όποια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία κι αν έχουν καταπιαστεί τα συμπαθή “τουβλάκια”, συνάντησαν αποδοχή, ενθουσιασμό και την έκπληξη του outsider που ξεπέρασε τις προσδοκίες. Τα δεδομένα δεν αλλάζουν ούτε με το LEGO Lord of the Rings και μένει μονάχα να απαντηθεί το κλασικό ερώτημα: πώς μπορεί ένα εντυπωσιακό κι επικό blockbuster να μετουσιωθεί μέσα από το “παιδικό” φίλτρο των LEGO.

 

Πέστο κι εγώ θα το φτιάξω!

Αν υπάρχει κάτι κοινό σε κάθε τίτλο της σειράς, αυτό είναι η πιστότητα με την οποία οι devs αποδίδουν το εκάστοτε setting μέσα από LEGO δημιουργίες. Ο περίπλοκος και πανέμορφος κόσμος της Middle Earth, πρέπει ν’ αποτέλεσε πραγματική πρόκληση, όμως το αποτέλεσμα καταδεικνύει καθαρά και ξάστερα ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να αναπαραχθεί πειστικά με τα δημοφιλή τουβλάκια.

 

 

Φυσικά, δεν πρόκειται να δείτε ολόκληρα δάση και βουνά φτιαγμένα με το μικρό, θαυματουργό υλικό. Τα ευρύτερα περιβάλλοντα είναι οι πανέμορφα σχεδιασμένες, υψηλής ανάλυσης, γραφικές δημιουργίες που θα συναντούσατε σε οποιαδήποτε φιλόδοξη μεταφορά του Lord of the Rings franchise.  Εντυπωσιακότερα από ποτέ, φιλοξενούν όλα τα ειδικά και έξυπνα κατασκευασμένα, LEGO δημιουργήματα.

 

Τα ευρύτερα περιβάλλοντα είναι οι πανέμορφα σχεδιασμένες, υψηλής ανάλυσης, γραφικές δημιουργίες που θα συναντούσατε σε οποιαδήποτε φιλόδοξη μεταφορά του Lord of the Rings franchise

 

Έτσι, με τρόπο θαυμαστό, όλες οι γνωστές περιοχές ζωντανεύουν αναπάντεχα, έτοιμες να σας απορροφήσουν πλήρως. H αίσθηση θαλπωρής του Shire, το παραμυθένιο Rivendell, η παγωνιά του Caradhras, η υποβλητική Minas Morgul, το μεγαλείο της Minas Tirith, η κάψα του Mount Doom... Όλα είναι εδώ.

 

Το μεγαλύτερο φανταστικό playground του κόσμου

Ως συνήθως, η πλοκή του παιχνιδιού ακολουθεί επακριβώς την αντίστοιχη των ταινιών, σε πιστή αναπαράσταση. Τα πάντα είναι τοποθετημένα σε αποστολές που συνδέονται μεταξύ τους με περιοχές ελεύθερης περιπλάνησης. Άπαξ και ολοκληρώσετε κάποια από αυτές, μπορείτε να επιστρέψετε και να τις εξερευνήσετε περαιτέρω, να τελειώσετε side quests και να ξεκλειδώσετε νέες περιοχές, όλα με μία πειστική αίσθηση open world τίτλου.

 

 

Το πλούσιο καστ του Lord of the Rings προσφέρει μια τεράστια ποικιλία playable χαρακτήρων, με διαφοροποίηση στις ιδιότητες του καθενός και κατά συνέπεια στον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώνονται οι αποστολές. Οι ξιφομαχίες ειδικότερα έχουν υποστεί κάποια χορογραφική επιμέλεια για να δείχνουν όσο το δυνατόν εντυπωσιακότερες γίνεται. Όποιο όμως όπλο ή χαρακτήρα και να χρησιμοποιήσετε, σίγουρο είναι ότι θα χτυπάτε με μανία το πλήρως καταστρέψιμο περιβάλλον, σε εκτέλεση της εθιστικότατης δραστηριότητας που ακούει στο όνομα "συλλογή LEGO stud". Στο σύνολό τους, τα collectibles είναι ικανά να σας κρατήσουν στο παιχνίδι για μήνες.

 

Οι ξιφομαχίες ειδικότερα έχουν υποστεί κάποια χορογραφική επιμέλεια για να δείχνουν όσο το δυνατόν εντυπωσιακότερες γίνεται

 

Η όμορφη αυτή εμπειρία έρχεται και αποκτάει ταυτότητα μέσω του χαρακτηριστικού χιούμορ της σειράς. Είναι άξιο απορίας, με την καλή έννοια, πως ένα σοβαρό δράμα μπορεί να φιλοξενήσει με αρμονική ισορροπία στοιχεία παιδικού αλλά και πηγαίου χιούμορ. Έτσι, θα δείτε τον Boromir να υποκύπτει σε μία φονική μπανάνα, τον Elrond να γιατρεύει τον Frodo χρησιμοποιώντας το manual κατσκευής των LEGO, τον Saruman να βγάζει Uruk-Hai μέσα απ' το πλυντήριο και τον Gimli να ξύνει τον απαυτό του ακούγοντας την επιβλητική ομιλία της Galadriel.

 

Η κατάρα του τούβλινου δαχτυλιδιού

Αλίμονο, η σκιά του Sauron δεν άφησε ούτε τα χαρούμενα τουβλάκια ανεπηρέαστα. Ένα κατα τ’ άλλα εντυπωσιακό επίτευγμα αμαυρώνεται από τεχνικά προβλήματα και συγκεκριμένα από τη "μάστιγα των platform". Σε σημεία, ο χειρισμός είναι ιδιαίτερα "γλιστερός", μετατρέποντας τους περιστασιακούς ελιγμούς ακριβείας, σε εύκολες αυτοκτονίες. Η ειδική δύναμη, δε, του Gandalf έιναι τόσο προβληματική που μπορεί να σας στείλει εύκολα στα άσπρα δωμάτια φρενοκομείου και για πολύ καιρό.

 

Ένα κατα τ’ άλλα εντυπωσιακό επίτευγμα αμαυρώνεται από τεχνικά προβλήματα και συγκεκριμένα από τη "μάστιγα των platform"

 

Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Οι γρίφοι είναι ιδιαίτερα εύκολοι και κρίνονται κυρίως από την επιλογή του κατάλληλου χαρακτήρα για την κάθε περίσταση. Εν μέρει λογικό, για ένα παιχνίδι που έχει στο target group του κάθε ηλικία, απ' την άλλη όμως υπήρχαν περιθώρια για κάτι πιο περίπλοκο κι ενδιαφέρον. Ούτως ή άλλως, ένα puzzle platformer δεν κρίνεται από τα γραφικά, την παρουσίαση και την πιστότητα στις ταινίες, αλλά από τα puzzles και το platforming. Απλά πράγματα...

 

 

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με κάποια frame drops και στοιχεία επανάληψης, δεν καταφέρνουν να καταστρέψουν την εμπειρία. Θολώνουν όμως τη γυαλάδα, αφήνοντας την απορία να πλανάται: σε τι επίπεδα θα μπορούσε να φτάσει ένα LEGO παιχνίδι, αν είχαν προσεχθεί κάποιες λεπτομέρειες στον χειρισμό; Ίσως το μάθουμε σε επόμενο μέλος της σειράς...

 

Η Συντροφιά του Τουβλοδαχτυλιδιού

Το LEGO Lord of the Rings είναι ίσως το καλύτερο όλου του franchise (το ίσως είναι απαραίτητο λόγω του LEGO Batman 2). Αποδίδει εξαιρετικά την ατμόσφαιρα της ταινίας, με εθιστικό gameplay και αμέτρητα collectibles να αυξάνουν την ενασχόλησή σας μαζί του. Παράλληλα, δίνει τα δικά του στοιχεία ταυτότητας με το ιδιαίτερο χιούμορ που βρίσκεται εμποτισμένο σε κάθε cut-scene. Η απόλαυση, μάλιστα, διπλασιάζεται αν περάσετε τις αποστολές παρέα με έναν φίλο.

Τα τεχνικά προβλήματα του κόβουν τη φόρα προς την κορυφή του Mount Doom, αλλά παραμένει ένα αυθεντικό παιχνίδι LEGO. Αυτό σημαίνει διασκέδαση, εθισμός, ποιότητα κι εξαιρετική απόδοση των blockbuster ταινιών που πραγματεύεται. Δηλαδή, αξίες που είναι σημαντικές είτε είστε λάτρεις των παραπάνω franchises, είτε ένας gamer που ψάχνει έναν πολύ καλό puzzle platformer τίτλο.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την εταιρεία διανομής για τις ανάγκες του review

 

 

Pros

  • Οπτικό έπος αντίστοιχο των ταινιών
  • Άπλετο και πηγαίο χιούμορ
  • Εθιστικό και με μεγάλη διάρκεια

Cons

  • Ο χειρισμός σε προδίδει στις πιο ακατάλληλες στιγμές
  • Εύκολοι γρίφοι
8

ΣΧΟΛΙΑ

Εικόνα Thrillhouse
submitted by Thrillhouse
on
Η Τt έχει βρει την μαγική συνταγή. Δημιούργησε μια πανέξυπνη και απολαυστική πλατφόρμα, και πάνω της μεταφέρει όποιο franchise θέλει με επιτυχημένα πάντα αποτελέσματα.Δείχνει πάντα σεβασμό στο σύμπαν που πραγματεύεται, μέσα από  ιδιαίτερες λεπτομέρειες, και δεν ξενίζει κανέναν οπαδό, γιατί πολύ απλά, είναι μια εντελώς διαφορετική ματιά στον εκάστοτε κόσμο και μάλιστα με οδηγό το χιούμορ. Αυτό το πρόβλημα πάντως με τον χειρισμό το είχε πάντα και κάτι πρέπει να κάνει.
Εικόνα metalpsips
submitted by metalpsips
on

Τελειο.Το εχω λιωσει και γω,και το λατρεψα.Ειναι το καλυτερο απο ολα τα Lego games κατα την αποψη μου.

What is a man? A miserable little pile of secrets!

Εικόνα Commander Shepard
submitted by Commander Shepard
on

Συμφωνώ.
Αυτό μαζί με το lego batman 2 είναι τα δύο καλύτερα lego παιχνίδια.

PSN:AngryGamer94/Steam:Shepard-Commander

 

 

 

Εικόνα Profatron
submitted by Profatron
on

Χιούμορ και σεβασμός τ´οσο στον Τόλκιν, όσο και στον Τζάκσον. Το τλείωσα όλο σε co-op και το ευχαριστήθηκα πολύ! Σίγουρα θα το απολαύσουν και οι πιο σοβαροί gamers. Τα προβληματάκια που ανα φέρει ο Kabamaru υφίστανται αλλά εν τέλει δεν νομίζω ότι αλλοιώνουν πολύ τη συνολική εμπειρία .

Here we are now... entertain us...

Εικόνα kabamaru
submitted by kabamaru
on
Το παιχνίδι είναι πολύ διασκεδαστικό με παρέα. Σε μερικές στιγμές εκτυλίσσονται παράλληλα γεγονότα σε split screen. Για παράδειγμα, ο ένας παίκτης μπορεί να ελέγχει τον Gandalf εναντίον του Saruman, ενώ ταυτόχρονα ο άλλος έχει τον Frodo και προσπαθεί να ξεφύγει από τα Nazgul.

- Η σοβαρότητα φέρνει πείνα

Εικόνα Thrillhouse
submitted by Thrillhouse
on
Με δυσκολία, θα επιλέξω τα αγαπημένα μου: 1) Indiana Jones, 2) Star Wars και 3) Batman. Το co-op είναι σκέτη απόλαυση και ιδίως από τότε που έφτιαξαν το σύστημα  διαχωρισμού της οθόνης (Harry Potter).